Øl, vin, m.m.


Øl

Gunners Ale
Guinness
London Pride
Grimbergen Double Ambrée

2019 Barolo Cantina Terre del Barolo

Mine kommentarer:

 Denne vin har jeg glædet mig til at smage. Jeg købte nogle flasker for nogle måneder siden at prøve. Den har lagt på hylden, men nu skulle den smages. Jeg blev bestemt ikke skuffet. Den er lige efter mit hovede og jeg er glad for at der er flere på hylden.

Philipson Wine skriver:

 Terre del Barolo laver klassisk Value for money Barolo. I 2020 vandt de prisen som Italiens bedste kooperativ. Druerne er håndplukkede og afstilkede, macerationen tager omkring 20 dage, afhængig af årgang og modner herefter 38 måneder på store egetræsfade.

Kort om Terre del Barolo:

Terre del Barolo er iblandt Italiens bedste kooperativer, en unik samling af vinavlere, der har passet og plejet deres parceller med passion og ekspertise i generationer. I fællesskab bruger de deres store viden om netop deres terroir og deres store erfaring med Nebbiolo til at frembringe klassiske Barolo vine. Kooperativet repræsenterer vinavlere og vinmarker fra alle de 11 kommuner i Barolo samt nogle fra Barbaresco. Serien af vine er utrolig mangfoldig og kompleks og viser virkelig den diversitet Barolo besidder. I 2019 vandt Terre del Barolo guld til Decanters Awards show (DWWA), i 2020 blev huset kåret som Italiens bedste kooperativ. 

2016 Cháteau Pesquié Les Terrasses Rouge

Mine kommentarer:

Denne vin har jeg fundet på min vinhylde i fredags. Jeg skulle have en flaske rødvin til min aftensmad. Det er en vin jeg har købt på et tidspunkt, hvor der har været et godt tilbud jeg ikke har kunne sige nej til. Den har så lagt på hylden nogle år og nu var tiden kommet til at smage den. Det er en rigtig lækker vin til et godt stykke oksekød og kan også nydes efter maden efter min mening. Der blev kun en tom flaske tilbage, så helt ringe kan den ikke have været. En vin jeg bestemt vil købe igen.

Philipson Wine skriver:

Château Pesquié "Cuvée des Terrasses Non Filtré"fremstår imponerende mørk i glasset. Duften er intens og pågående, med nuancer af hindbær og sort peber. Smagen er rig på frugt, med et afbalanceret præg af fadlagring, og munder ud i en appetitvækkende finish af røde bær og viol. En klassiker!

Kort om Cháteau Pesquie:

Er du vild med nogle af Rhônedalens bedste vine? Har du så prøvet kræfter med de imponerende vine fra appellationen Ventoux? Her finder du fantastiske Château Pesquié, der sætter retningen for hele området. Vinene har et enormt potentiale!


Grimbergen Double Ambrée

Mine kommentarer:

Efter min mening, kan man næsten altid synes om Belgisk øl. Her er en jeg er stødt på i vores lokale supermarked. Jeg får den tit sammen med familien når vi ser en fodboldkamp på fjernsynet. Det er en af de øl vi alle godt kan lide.

Grimbergen skriver:

En maltet dobbelt-stil rav øl med fyldige, dybe og bittersøde smagsnoter.

For Grimbergen Double Ambrée gælder antydning af karamel, tørret blomme og humle, der er dybt maltet med massevis af karameliserede noter. Den overordnede følelser

er en bittersødme med en aroma, der er domineret af søde modne frugter.

Hvis du vil se lidt om klosterets historie så klik her.

Alkohol 6,5 %

Fyldig og maltet 


2016 Cuvée Philipson Côtes-du-Rhône Rouge Guigal

Mine kommentarer:

Denne vin har jeg også fundet ved Philipson Wine og er blevet glad for den. Jeg nyder den når det er vejr til at lave simre mad. Det er jo tit i efteråret når det rusker lidt, og der er ild i brændeovnen. Her nyder jeg et glas i forbindelse med madlavningen og tager så resten til maden, da det efter min mening, er en vin man sagtens kan drikke sådan, men også god til varm mad.

Philipson Wine skriver:

Vi har sammen med 100P Guigal skabt en unik vin "Cuvée Philipson", som de eneste i hele verden!

Cuvée Philipson Wine Côtes du Rhône Guigal er sammensat af røde druer fra de bedste vindistrikter i Rhône. At lade druer af denne kvalitet indgå i en "almindelig" Côtes-du-Rhône Rouge er simpelthen uhørt!

Ved at deltage i tilblivelsen af vinen, har Philipson Wine fået mulighed for at ramme en smag, som rammer helt i plet på de danske smagsløg: Et ekstra højt indhold af Syrah-druen sikrer, at vinens intensitet matcher den kraftigt smagende, danske gastronomi perfekt. Ekstra kraftig fadlagring og maksimalt modne druer bidrager med en uimodståelig fed, blød frugt.

Christian Philipson udtaler om tilblivelsen af Cuvée Philipson Côtes du Rhône sammen med Guigal: "At lave vin med Marcel og Philippe Guigal er en oplevelse. I de enorme kældre under Château d'Ampuis, er Marcel Guigal en mester med ubegrænset magt, her er der cuvéer og fade fra de bedste områder i hele Rhônedalen. Marcel og jeg sammenstikker den nye Cuvée Philipson ved at gennemsmage mindst 50 forskellige Cuvéer, som Marcel, iført baskerhue, halstørklæde og kobberspyttespand, lynhurtigt siger ja eller nej til. Da smagningen er overstået, husker Marcel samtlige Cuvéer, og kan hurtigt komme med et forslag, som Philippe blander i de rette forhold. Vi ender med at blive enige, selvom Marcel må acceptere mit forslag med at komme en mere Syrah baseret Cuvée i vinen end først foreslået."

Cuvée Philipson er et vildt Rhône-kup med intensitet og dybde, som man sjældent finder i denne prisklasse. Philipson Wine forhandler også Guigals almindelige Côtes du Rhône, lillebroderen til Cuvée Philipson Côtes du Rhône Guigal.

Lidt om Guigal og deres historie:

Titlen som 'verdens bedste winemaker' klæber til Guigal med modtagelsen af de magiske 100P mere end 80 gange fra de største internationale anmeldere. Er der mon noget om snakken? Etienne Guigal grandlagde Domaine Guigal i 1945 i Ampuis, Côte-Rôtie og er i dag at takke for den ikoniske status appellationen har. Hans mytiske trio af Côte-Rôtie single vineyards La Landonne, La Mouline og La Turque fortjener en særlig benævnelse og har i mange år været internationale samlerobjekter for vinnørder verden over. Udover hans flagskibsdomaine i Côte-Rôtie ejer han også kvalitetsvingårdene Château de Nalys, Château d'Aqueria og Vidal-Fleury. Domaine Guigal er certificeret bæredygtig (HVE3).

Domaine Guigal tog sin betyndelse i 1946, hvor Etienne Guigal etablerede Domaine Guigal Ampuis, Côte-Rôtie. Etienne startede allerede sin vinøse karriere i 1924 som blot 14 årig, og her lagde han kimen til familiens motto "Nul Bien Sans Peine" - "Man skal yde, før man kan nyde".

Etienne uddannede sig hos Rhônedalens ældste vinhus - Vidal-Fleury - et vinhus som sønnen Marcel opkøbte i 1980 efter årtiers drøm om netop dette.

Desværre blev Etienne meget pludselig blind i en relativt ung alder i 1961 og måtte overlade Guigal-domainet til netop Marcel Guigal.

Etienne, der var med til at høste imponerende 67 årgange, var dog alle årene frem til sin død en stærk sparringspartner for sin søn.


London Pride

Mine kommentarer:

Denne øl stiftede jeg bekendskab med på en af mine ture til London for at se fodbold. Alt tiden går jo ikke med at se fodbold, så der bliver også tid til både at smage noget godt mad og nogle forskellige øl. Smagen af denne øl har printet ind i min hukommelse. Det er en af de øl der er et must, når turen går til London.

Fuller skriver:

Brygget under vores Griffins vågne øje siden 1950'erne, London Pride er umiskendeligt Londons øl. Med sin velafrundede smag og rige historie binder alt ved denne autentiske, karakterfulde øl den til vores hovedstad og de mennesker, der elsker den.

Denne tawny-farvede premium ale låner søde rosin-, kiks- og tørrede frugtnoter fra krystalmalten, mens friske pinje-urter kommer fra humlen. Rig, glat og elegant på ganen, den trækker til en ren, tilfredsstillende finish med smukt afbalanceret bitterhed.


En øl af folket, denne berømte ale fandt endda sit navn på gaderne i hovedstaden. 'London Pride' var et forslag fra et medlem af offentligheden i 50'erne, inspireret af en blomst af samme navn, der på en eller anden måde overlevede – trivedes endda – i London under krigen.

Alkohol 4,7 %


Duft: Malt og humle - Smag: Balanceret malt og bitterhed - Humle: Target, Goldings, Northdown og Challenger - Malt: Pale Ale, Krystal og Chokolade


2020 Chàteau Lamothe-Cissac Cru Bourgeois Haut-Mèdoc

Mine kommentarer:

Denne vin stiftede jeg bekendskab med via et nyhedsbrev fra Philipson Wine. Her var der tilbud på en del vine som man kunne bestille til fornuftige priser og kun tage seks ad gangen. Om denne vin stod der. at den godt kune tåle at lagres lidt, men jeg har selvfølgelig smagt på den og den kan sagtens drikkes nu. Jeg har så lagt nogle på lager i vinreolen for at se om den ændre sig med tiden.

Philipson Wine skriver:

Flagskibet Lamothe-Cissac er en perle i hjertet af Cissac, og genbo til Château Lafite-Rothschild.

Lidt om Chàteau Lamothe-Cissac:

Domaines Fabre er grundlagt i 1964, og er i dag kendt for slotsaftappede kvalitetsvine i Haut-Médoc. Domaines Fabre står bag Château Lamothe-Cissac, Château La Tonnelle, Château Le Chêne og Château Fonsèche samt en lille juvel i Margaux: Château Bellevue de Tayac. Domains Fabres marker grænser op mod Saint-Estèphe og Pauillac, hvor der findes den største koncentration af Cru Classé slotte, herunder Lafite-Rothschild, Mouton-Rothschild og Latour.


Guinness

Mine kommentarer:

Denne øl stiftede jeg bekendskab med på min første tur til London for at se fodbold. Det var dengang man sejlede fra Esbjerg, så der skulle tilbringes nogle timer på havet før man var fremme. Så der var rig lejlighed til at smage nogle forskellige øl. Denne øl er også en af mine favoritter trods dens lidt særprægede smag.

Guinness skriver:

Når nogen ser på dig og siger "Pint?", er det denne pint, de taler om. Hvis du vil have noget andet, bliver du nødt til at specificere. Det er rigt, det er cremet, og det er sort (jamen faktisk, hvis du ser godt efter, er Guinness rubinrød i farven, men fortæl det ikke til nogen!). Det er alt, hvad det lover at være. Hver gang. Det er det, vi er berømte for, og selvom vi elsker alle vores øl lige ens, vil det altid have en særlig plads i vores kærlige Guinness Draft-hjerter. Forhåbentlig også din. Virkelig unik. Perfekt afbalanceret. Ikke mange mennesker ved dette, men den ikoniske pint var ikke den første øl brygget af manden selv* *Manden selv = Arthur Guinness. Hvis du vidste det, så skaf dig en Guinness Draught. Guinness Draft blev faktisk først brygget for første gang i 1959 for at fejre 200-års jubilæet, siden Arthur Guinness underskrev en 9.000-årig lejekontrakt på St. James's Gate Brewery. God mand Arthur, han vidste tydeligvis en god ting, da han så det!

Alkohol 4,2 %

Vand - Maltet byg - Byg - Brændt byg - Humle - Nitrogen - Gær


2018 Catena Alamos Malbec Mendoza

Mine kommentarer:

Denne vin fandt jeg i på hjemmesiden hos Philipson Wine, da jeg skulle finde en rødvin til vores sommerfest i vores aktivitetsklub her hvor jeg bor. Jeg skulle finde en vin som ikke var for dyr, måtte også godt smage godt og passe til det vi skulle have at spise. Jeg fandt den under deres tilbud, hvor man køber 36 flasker og får de 12 gratis. Jeg har nogle flasker liggende og drikker dem gerne hvis jeg får et glas til maden i hverdagen. Efter min mening en rigtig god hverdagsvin.

Philipson Wine skriver:

De økologiske dyrkede druer til denne vin stammer fra udvalgte højt beliggende vinmarker i det vestlige Mendoza. Efter presning af druerne og den primære gæring gennemgår vinen malolaktisk gæring for at gøre vinen mere blød og rund, før den lagres 6-9 mdr på franske og amerikanske egetræsfade. Resultatet er en smagfuld vin, der på flotteste vin udtrykker Malbec- druens unikke smag, aromaer og tekstur. Alamos Malbec Øko byder på en smag med aromaer af kirsebær og brombær og en lang og vedvarende eftersmag med saftige, bløde tanniner. Vinen er den perfekte ledsager til grillede grøntsager, grillet kød, krydrede retter og pastaretter med tomat.

Lidt om Alamos Wines:

Alamos er ånden af Argentina, og samtidig historien om mere end 100 års familie dreven vin produktion i Mendoza valley, der udspringer fra de højt liggende vinmarker i Andesbjergene, og hver flaske Alamos repræsenterer, med sin elegance og kompleksitet, den argentinske sjæl og historie, om det er på landet eller i byen. 


2019 Château Haut Maillet Pomerol

Mine kommentarer:

Denne vin stiftede jeg også bekendskab med en aften jeg sat og kiggede på liveshopping ved Philipson Wine. Der var en del gode tilbud og denne var en af dem jeg prøvede at bestille. Det er blevet en af mine favorit vine og er altid i vinreolen.

Philipson Wine skriver:

Utrolig flot og kompleks Pomerol fra det anmelderoste Château Haut-Maillet, hvis marker grænser op til ikoner som Ch. Pétrus, Ch. Le Pin, Ch. l'Evangile og Ch. Gazin! Et sandt fund til prisen!

Lidt om Château Haut Maillet:

Slottets vinmarker grænser op til l'Evangile, La Fleur Petrus og Gazin, hvilket unægteligt har sat sit præg på vinen. Château Haut-Maillet er således en af de mest typiske repræsentanter for den maskuline stilart blandt Pomerol's vine. Vinen besidder således en kompleks bouquet sprængfyldt af mørk frugt og et hint af læder og skovbund. Smagen er kompakt, med stor dybde i den meget lange eftersmag. Vinen fra Château Haut-Maillet besidder et fremragende lagringspotentiale.


2018 Rioja Gra Reserva Era Costana

Mine kommentarer:

Denne vin stiftede jeg bekendskab med en aften jeg sat og kiggede på liveshopping ved Philipson Wine. Der var en del gode tilbud og denne var en af dem jeg prøvede at bestille. Efter min mening er det en fortræffelig vin til prisen.

Philipson Wine skriver:

Era Constana Rioja Gran Reserva er lavet på ejendommens bedste druer og fremstilles kun i de bedste årgange.

Modnet minimum 26 måneder på franske og amerikanske egetræsfade og yderligere 3 år på flaske. Her er der tale om

Mørkerød I glasset med en saftig duft af moden bærfrugt og klare noter fra fadlagring som vanilje og sødlige krydderier. Smagen åbner med blød fyldig frugt, blåbær og kirsebær noter der er smukt indrammet af fadnoterne.

En smuk kombination af livlig, saftig og sødmefuld frugt med de velintegrerede noter fra fadmodning og den velafstemte tannin der gør Era Constana Gran Reserva til et Best Buy i sin klasse.

Lidt om Grupo Bodegas Olarra:

Bodegas Olarra er et arkitektonisk og vinøst ikon der har lavet Best buy Rioja siden sin opførsle.

Olarra er en familie vingård beliggende i udkanten af Logroño i det østlige del af Rioja Alta sub-zonen. Selve Bodegas Olara vingården er et af Riojas mest besøgte turistmål da det, ved opførslen i 1973 var det et af de mest moderne bygningsværker i regionen og var dermed med til at starte den designtrend, der senere bredte sig til hele den spanske vinindustri.


Gunners Ale:

Mine kommentarer:

Jeg fik den første gang på Southern Cross Pub i København, hvor jeg var for at se fodbold sammen med min søn. Da Arsenal er vores klub, skulle vi selvfølgelig smage denne øl. Den er siden blevet en af mine ynglings øl, som jeg gerne nyder til en fodboldkamp fra Premier League. Øllen bliver brygget på Midtfyns Bryghus, som efter min mening, brygger mange gode øl. Jeg er så heldig at vi kan få de fleste her i Vonsild i Super Brugsen. Man kan også bestille dem på Midtfyns Bryghus's hjemmeside.

Midtfyns Bryghus skriver om øllen:

Arsenal FC er grundlagt i 1886 og en af Englands mest vindende fodboldklubber. Klubben kendetegnes af at binde traditioner og nytænkning sammen. Arsenal er hjemmehørende på Emirates Stadium, en af verdens med moderne fodboldarenaer, i det nordlige London. Arsenal vurderes på verdensplan til at have 27 millioner fans, heriblandt den engelske dronning. Herhjemme er Arsenal repræsenteret ved supporterklubben Arsenal Danmark.
Den øl, du her sidder med, Gunners ale, er en rød ale, som vores brygmester nøje har afstemt efter klubbens farver. Den er sat sammen af udsøgte malt- og humletyper, som giver en duft af sammenhold og en smag af klasse. Den kan med fordel nydes fra en pokal.

Alc. 7,3% vol.
Serveringstemperatur 8-12 grader